INFO

Guruprasad Residence,

Bangalore

Client             :    Mr. Guruprasad

Gross Area   :    5,000 Square feet

Status            :    Completed 2010

Cost                 :    INR 1.2 Crores

The project seeks to achieve the creation of pure volumes with a complex structural design, due to its large spans and overhangs. The project aims to have an image of lightness within heavy volumes Upon entering the house, the visitor is greeted by an interior double-height courtyard framed by a vegetation area in the corner, contained by a planter, achieving an atmosphere of warmth and tranquility.

The spaces are almost exempt from walls, the living and dining rooms are together in a great space that fully opens to the outside with sliding windows, communicating both the garden and the terrace, integrating an open kitchen to the dining room, privileging the views of the garden.

The skylights are designed in a unique leaf like openings that transmits lights and creates a beautiful pattern of lights in the entire space.